вторник, 12 октомври 2010 г.

Тате каза, че ще взема пенсия, ама друг път...

- Слънчасалия циганин се е успокоил, че рейтинга му е у ред (вероятно е направил проучване в махалата);
- Вече, всички знаят, че нашата полюция ни пази (не е грешка - все по-често гледаме неориентираните и неочаквани и най-важното - неволеви изпразвания, на нечии кухи черупки. Явно текат гнойни процеси.);
- Циганина, не само се е успокоил ами и каза, че ни била твърде блажна баницата, та ще ни я направи още по-постна(след съвет от родата от индия);

Да я караме направо, а?

Реформи няма. Що? Щото правителството се притеснява, какво ще стане като изгони хрантутниците в излишък. То няма да са стачки, то пушещи демонстрации и чудо. Ама, можеха да направят нещо друго. И без туй повечето нищо не правят, ама им плащат. Ами да ги шътнат и една година да си вземат 60% от заплатата, та да имат време да се оправят(да не забравяме незабавното спестяване). Таман, щеше да е към края таз една година. Ония пак нямаше да са доволни, защото все пак щеше да трябва да си намерят работа при някой от така омразните им фирмаджии. Омразните фирмаджии, дето им плащат заплатите. Не бъркам и не забравям работниците. Ама, ако нема бизнес, няма и работа. Няма работа, за какво са ти работници. Относно лошите работодатели, щяха да са доста по-малко, ако не беше намесата на правителството (и на предишните - всички знаем за какво идва реч). Относно сивия сектор - нормално е да го има и ще го има. Никой не е толкова луд, трудно изкараните пари, да си ги дава на отявлени крадци и хрантутници. Например пенсионните осигуровки - всеки, който има възрастни родители, им помага. Ако му увеличат вземанията, няма да им увеличат пенсиите, но за сметка на това, ще му е още по-трудно да дава и на тях.

Ха, май веке чувам рев, еееей там в дъното на залата. Чувам възгласи, как защото се ограбва държавата от ей такива изедници (фирмаджии гадни), затова сме на това дередже и затова няма оправия в таз държава. Да, ама това пак е по вина на същите хрантутници и силно вкоренения ориенталски манталитет:
" Къ нема да уредя братчеда полуидиот от село, наместо некъф идиот дет' са опитвал да прай бизнес. Ко да, въпросния идиот (и мръсен фирмаджия) знае какво прави и как? Пък, ку е упорит и оцелява, въпреки ограниченията, ще го довършат данъчните. Ако и с тях се оправи, нашите синдикати ке го довършят.Така де, бизнес мое да се прави само от "наш'те". Другите са временни отклонения от нормата, ама ся ше видят те. Пък и медиите ще помогнат. Ще пуснат едни ми ти репортажи, как мръсните фирмаджии, не искат да дават пари на работниците и така богатеят. Ще направим и снимки с хеликоптер - да види простолюдието, к'ви ги вършат тез хрантутници (нищо, че палатите са на наши хора), ще вдигнем пушилка. И кат' се вържат тез тъпаци (електората), да видиш как лесно че ги острижем по още един път таз година. Няма защо да се притесняваме, че ще се усетят -все пак още се връзват на т'ва дето работодателя плащал половината осигуровки. Хехе, не сме ли магьосници - проста документална врътка и ги насъскахме срещу фирмаджиите. Ае със здраве, че требе да проверя дали са превели заплатата, че и премии требе да има тоз месец."

P.S. Това трябваше да е края на статията, ама нейсе. Таз сутрин взех, че пуснах телевизора и по Нова пак некви ченгета реват. Че не знаят за какво, стана ясно. Двете що годе смислени изречения, които успяха да скалъпят, бяха свързани със липсата на служебно облекло (повечето бяха с такова) и болестите дето ги налягали заради много стрес (аз лично не познавам човек над 25, дето да е нямал сериозни проблеми със здравето поради същите причини). Друг проблем било, че трябвало да работят извънредно. На въпроса на журналистката, къде е проблема, като и другите бачкат извънредно, няква кифла отговаря: "Ми ний ни знайм как да си ги смятами..." О, свещена простота, ми иди питай в счетоводството. Ко си са изтъпанчила и мякаш пред камерата? На друг пък му липсвала социалната комуникация и забележете с кого - с министерството, мола ви съ. Ше откача. Имам въпрос. Щом е толкова лошо, защо не се махнат и не отидат да бачкат в реалния сектор (частния демек). Ама въпроса е риторичен. Там ще трябва да работят. Няма да могат да вземат толкова голяма заплата, колкото получават в момента. Няма да се пенсионират на 40 и да вземат едни пари. Ще си плащат осигуровки и други неща, дето сега ние им ги плащаме. И най-важното, тогава те ЩЕ дават рушвет, няма да получават. Ай със здраве.

"Аман от това скапано вещево доволствие! Не разбраха ли, че требе да сменят колите с по нови, па и униформите отесняха..."


Те ви и един виц:

Инженер, счетоводител, химик и държавен служител започнали спор чий котарак е най-умен. Инженерът повикал своя котарак:
- Хикс на квадрат, демонстрирай!.
Хикс на квадрат се качил на масата, взел хартия и молив и нарисувал кръг, квадрат и триъгълник. Всички се съгласили, че котаракът е много як. Счетоводителят казал на своя котарак:
- ДДС, демонстрирай!.
ДДС отишъл в кухнята и се върнал с 12 кюфтета, които подредил в 4 купички по 3 кюфтета в купа. На другите им харесал номерът. Химикът се обърнал към своя любимец:
- Епруветка, давай!.
Епруветка донесъл кутия мляко от хладилника и отсипал точно 150 милилитра в една чаша. И другите се впечатлили от тази точна лапа. Накрая дошъл ред на държавния служител. Попитали го:
- А твоят котарак какво умее?.
Държавният служител казал:
- Хрантутник, демонстрация!.
Хрантутник изял кюфтетата, изпил млякото, препикал чертежа, изнасилил другите три котарака, оплакал се, че го боли гърба, написал жалба срещу лошите условия на труд, изпратил я в службата за предотвратяване на епидемии и си взел болнични за един месец.

2 коментара:

  1. Гот смях и тоя със сапун ли е влязал в колата?Пък тотката и малко пияна го дава....Тя е на вибратор с дистанционно...

    ОтговорИзтриване
  2. По-скоро ми се чини, че е ползвал вазелин...

    ОтговорИзтриване