вторник, 19 октомври 2010 г.

Прасета, прасета, всичките прасета на кюфтета...


Музикално ми е, що?
Хеле, след покъртителното интервю с репортаж, относно лошото положение на "милицията", което гледах вчера по Про БГ. Та върти-сучи, нагледах се на покъртителни кадри, показващи отчайващо лошите условия в които работят нашите славни милиционери. Естествено, не бяха пропуснати и репликите, как те хващали престъпниците, едва ли не на собствени разноски. Да не говорим за телешкото мучене в ефир, издавано от хайванина, който требеше да описва ситуацията. А беее, живи да ги оплачеш. И т'ва на фона на...?
Мифлюзите зимат сравнително добри заплати. Заплата от порядъка на 600 лв. освободени от данъци, повечето хора само сънуват. Повечето хора се радват на такава заплата ('щото повече нема) и то на бруто (демек, га им земат за осигуровки, за здравно и т.н., им остават под 500). Всъщност, така може да се продължи доста. Няма смисъл.
В крайна сметка, важното е, те да вземат. Да вземат още. Нищо, че се дънят по всички параграфи толкова мощно, че и вече бруталната  пропаганда не върши никаква работа (върши, ама в ущърб на ушевци (иии, още една корелация с прасета)).
Интересното е, че когато прасето само яде и не наддава, директно му се тегли ножа (даже не се и хабят патрони, не си заслужава), а когато една вече очевадно паразитна структура, продължава да се овълчва и да иска все повече и повече, за по-плачевни резултати се повдига общонационален дебат.Че и протести!?!
Е, сега ще чуя, че имало и свестни. Има. Ама народа го е казал: Покрай сухото, ще изгори и мокрото. Да сте били повече и по-дейни, когато е трябвало. Сега вече, е късно.
А, и като казах късно - в Харманли вече повръщат! Пусни булка, чалгата, да викна да запея, па може и да покрещя...

1 коментар: