четвъртък, 10 март 2011 г.

Циганска работа или как не се прави сутрешен блок.

Абе, тия нормални ли са - да ме занимават рано сутрин с простотии, като тв'а - за или против узаконяването на циганските къщи - естествено, че сме против. К'во е тва деба. Има една приказка - "Не е луд тоя дето яде баницата, а този който му я дава." Имаше изказвания на некви жални "гърлички"(по аналогия от девочки), че видиш ли они били прости и затова не искали да работят. Нямали създадени трудови навици и затова страдали и ние трябвало да им плащаме всичко. И за какво са им трудови навици, ви питам. И така получават всичко, че дори и повече от средностатистическо българско семейство, в което и двамата се скъсват от работа. За тази работа, ако имат късмет получават колкото циганските помощи, но за сметка на това не са освободени от сметки за ток и вода. И тук таме между жалните вопли за циганска интеграция, току се обади някакъв чичка и земи да са обяснява за цените - как трябвало това да се обсъжда и да се вземат мерки. Явно планова икономика му се иска.

Само дето "Мултикулти" умря. Официално. Това означава, че европейците се отказаха да интегрират техните си малцинства от имигранти. Ядоха коравия, ама поне се усещат и ще се опитат да оправят нещата. Да не говорим, че при тях проблема никога не стигал до положението при нас. Ония ги гонят - имат си закон и си го спазват. Само при нас закона е различен за различните групи. При нас важи правилото - българите платат за масрафа на останалите. Ама докога? Докато им писне?

В същото време, по другата национална "медия" разнищват въпроса какви диваци сме ние българите - визира се обичая "тричане". С жален тон, все едно на сите са им пукясали роднините отведнъж, се разправя как видите ли това било недопустимо в една европейска страна. Жално, жално ни набиват в главите, колко сме прости и незаслужили светлото европейско настояще.

От само себе си, дето се вика, ми светна за какво всъщност иде реч - циганите са цивилизовани, но недооценени от нас българите. Така и не разбират, нито те, нито още по-цивилизованата европа, защо аджеба роптаем срещу това да им храним и топлим позацапаните, но цивилизовани задници. Цивилизованите задници, в чиято култура отсъстват трудовите навици, но за сметка на това присъстват педофилията, незачитането на законите на държавата и секви други благини.

Извода е ясен - циганите няма да се интегрират с някаква си дивашка нация, която ще ги кара да работят за да ядат и да ползват разни други благини. Ще си стоят на високия културно различен трон и ще ни яхат, като говеда, поне докато им позволяваме. Па ние ще си намираме поводи да се срамим пред "цивилизации", които тепърва се опитват да откриват топлата вода в мултикултурните отношения. Дето се вика, на стар краставичар, краставици продават. Дето се вика, докато ние сме създавали европа и интегрирали малцинства(па и мнозинства), те дори не са били и в болните амбиции на селския луд в някое западнало северно племе. Ама нещо не е изгодно да се помнят тези неща.

Ай със здраве и не чакайте интеграция. По-скоро ние ще станем цигани.

P.S.Става въпрос за btv и Nova tv.

1 коментар:

  1. Всеки има своите виждания и предпочитания за това кое как трябва да се направи.Невъзможно е да се постигне ефект от който всички да са доволни, това все още не е постигнато и едва ли ще стане.Една от причините е че всеки гледа да намери косур и негативно отношение.Радвам се че ни пишете и казвате своята гледна точка.Да си призная и аз не виждам как ще се интрегрират циганите и не защото не се прави нещо от държавата, а просто защото те не искат.На тях им е добре да не плащат никакви данъци и сметки...та на кой няма да му е добре.

    ОтговорИзтриване