четвъртък, 18 март 2010 г.

ГИБ I


Има ли почва у нас...
ГМО – генно модифицирани организми
ГИО – генно изродени организми
ГИБ – генно изроден басист
След като, терминологията е ясна, можем да започнем с изложението (или излагането – б.а.).
Имаше проблеми, ама всякакви с персонала в предприятието. Затова, отдел „Човешки ресурси“ се събра, за да обсъди предизвикателствата (така се наричаха на правоверен, корпоративен жаргон дертьовете) и евентуалните решения. По това време, навсякъде по медиите се обсъждаше, дали да сеем преебани зеленчуци (например чушки ебани от муха цеце...) или да не сеем. Вихреха се разни дискусии. Като цяло, тези дето бяха против, бяха повече, ама нямаха власт.
Тези, които имаха власт, по разбираеми прични (пари – б.а.), бяха „За“. С други думи, со кротце, со благо и со малко кютек, щеше да се сее преебана царевица и туй то.
Тоз светъл почин на държавата, решиха да последват и от отдел „Човешки ресурси“. Единствения въпрос беше, каква порода да засадят на фирмена почва. След дълги дебати, се стигна единодушно (е, почти, ама вие знаете как стават тия работи – малко по-горе, вече го описахме...) до решение – ще вземат ГИБ (GIB). Генно изроден басист – конкретния модел, бил кръстоска между обикновен басист металист и кандски дървосекач с елементи на Бай Мангау(последното осигурявало устойчивост на ниско ниво, срещу посегателство от разни шлосери, оператори и други опасности, от типа НПБК – ниско-профилна бордюрокъртачка). Единственият, известен проблем (или поне, единственият описан в рекламната брошура), бил несъвместимостта на изделието с пълни бирени бутилки. Предположили, обаче, че тъй като випросния ГИБ, ще работи в административната сграда, няма да имат проблем (сгрешили тотално, ама това ще го обсъждаме друг път).

Като за първа част на сгата, стига. Запознахме ви с предисторията и вече знаете какво да очаквате. В следващите серии ще опишем първата среща на работниците с ГИБ, първата среща на щефа му с ГИБ и т.н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар