петък, 10 февруари 2012 г.

АСТА 2



 
Изключително забавно и поучително видео. Особено, ако се изгледат и парламентарните изказвания по случая.
 

В цялото интервю имаше две верни неща:
1.„Тези хора правят една много опасна инсинуация. Те подозират сериозно българските власти в престъпни намерения”, каза Стефан Минчев…(цитат);
2. Пазарът сам определял каква е стойността на дадено нещо.

Относно първото мисля, че коментара е излишен, макар че бих добавил и престъпно нехайство - жертвите от с. Бисер все още не са изстинали дето има една приказка. Относно второто имам да кажа една две думи. Хайванина и сам не се усети, как си го наби изотзадзе. Защото, очевадно пазара е отсъдил - повече няма място за посреднически фирми в този им вид. Пазарния им модел е неработещ в днешните условия и ощетява еднакво, както потребителя, така и твореца. Единствения начин да се запази статуквото е да се нарушат човешките свободи и права, което те явно с удоволствие правят. Таз работа идва дюшеш и на разните правителства, защото им отваря магистрала за следене и контрол над отделните индивиди, без да се налага да се съобразяват повече с някакъв си съд. А, всички знаем афинитета към таз 'тънка" част на Цв. Цв. И като стана дума за него, ето една интересна статия от DW:
 

За завършек ще добавя и една статия на "Сега", която доста точно отразява собственото ми мнение за българските творци. 
 

И за да даде и гледната точка на творците, ето този коментар под статия в "Дневник":

 http://www.dnevnik.bg/1759316/#comment-4
P.S. Както казах в миналата статия, ще се леят крокодилски сълзи - е леенето започна. Хубавото е, че започна и изтърването на необмислени приказки (като Явор Колев), които недвусмислено показват реалните намерения на правителството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар