сряда, 24 август 2011 г.

Из живота на един умрял кон...

Вървял си юнак Бойко по пътя и не щеш ли един умрял кон в канавката. Погледал, погледал па отсякъл: "Лелиии, глей къф жювот кипи у тоо кон!"
Мдаа, кипи живот, ама не е конски.
Така и таз заран, направих грешката да пусна "теле"визоро и естествено по Нова течеше поредната кампания тип "Малиии, глей колку сме добре." и "Добре че сме ние, инак…"
Поредния блюдолизец обясняваше, че видиш ли правителството правело всичко възможно да се справи с безработицата и бла, бла. Разтеклия се от кеф (резултат от присъствието на въпросния правителствен тутманик) журналист, така и не зададе единствения резонен въпрос: "Като свършат парите в бюджета, какво ще правите с тези хора?" А, въпроса е резонен, защото основната им идея за справяне с безработицата е чрез инфраструктурни проекти - прословутите магистрали например. Мога да предположа - ще обвинят частния бизнес, че не внасял достатъчно данъци и пак него ще ударят. Ама не големите, като Лукойл, само средния и малкия. Те не могат да си позволят да си плащат на политици, та да ги пазят. Е, тогава Бойко ще излезе и ще каже: "Я се опитвам да им строя, па те саде гледат да пречат."
Резултат? Още пари изтекли от нашите джобове и увеличена безработица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар