вторник, 27 септември 2011 г.

Не е луд тоя дето яде баницата, а тоз дето я дава


 Следващите линкове водят до статии с много подходящи снимки:


Добре го е казал народа. Но, в последните дни виждаме как тълпите се опитват да бият този дето яде и не се виждат наченки на осъзнаване, че това ще създаде нови проблеми и няма да оправи нито един от старите.
В последно време всеки път като има протести, все са насочени в грешна посока. Не към правителството и политиците, които от години осигуряват благодатната почва за нашите проблеми, а към някой от инструментите им.
Мдааа… Абе, тез(протестиращите) не искат ли по принцип да живеят в една по-добра държава? И ако да, как трепането по улиците ще подобри нещата. И аз искам да се престане със своеволията на въпросното малцинство (нека не забравяме, че не всички от тях са крадци или  престъпници), но как бъхтането с колове и тъпите лозунги ще осигурят "добруването" ни(както обичат да се изказват напоследък некои хора)?

По-скоро ми намирисва на възползване, от създалата се ситуация в Катуница, от тез същите дегенерати, които сме сложили да ни управляват, за да ни вкарат в девета глуха и да си осигурят още по-големи права над нас. И лошото е, че сами ще се вкараме, а те само ще наберат плодовете. Няма опасност те(политиците) да пострадат в момента. Поне докато хората не се осъзнаят и не емнат тях. Току виж се оказало, че има и цигани на които им е писнало да живеят по цигански, които редом с нас да опитат да оправят нещата.
За съжаление, поради очевадни причини, последния сценарий е по-скоро невъзможен.

понеделник, 26 септември 2011 г.

Етническата карта


Последните събития в Катуница са тревожни. Не заради убитото момче, а заради очевадното заиграване с етническата карта. Случилото се е трагично, но по-трагичното е отношението на медиите и правителството. Всички коментари и интервюта, които изгледах (в случая визирам големите медии от ранга на БТВ и Нова, защото те имат достъп до аудитория, която е практически недостъпна за интернет или по-малко известните медии) някак си все гледат да подметнат въпроса:"Ама вие сега, не скачате ли срещу циганите?" На отговора, че не, скачат срещу местния мафиот, "журналистката" поглежда скептично и пак пита. Ако това не е опит за внушение от типа - я питам, ма те си траят, ма работата е ясна, здраве му кажи. В туй време полицията се държи странно и неадекватно, па и от някъде се намериха и футболни агитки. Интересен развой и доста организация.
Лумпените, естествено, веднага скочиха с призиви от типа:"Циганите на сапун!" и т.н. Но лумпените са присъщи за всички етноси. И няма да трябва много за скочат и колегите им от другата страна на барикадата.
Така че, стискайте палци разума да надделее, че иначе кучета ни яли.

вторник, 20 септември 2011 г.

ПЕДЯ АКЪЛ, ЛАКЪТ ГЛАВА

Гост на блога отново е ГИБ. Написал е едно стихче за... май на много хора им пасва. Както и да е - те ви стихчето:


Педя акъл, лакът глава.

Аз съм лумпен безконечен,
На завода страшен враг,
дебна шлосерите вечер,
да им вряскам кат дивак!

Припев/2: Тра-ла-ла,хи-хи-хи
Тра-ла-ла,хи-хи-хи
да им вряскам кат дивак!

Бълвам рапорти и песни,
Що съм слушал по Света,
Зная хитрости чудесни,
как прехвърля се вина!

То(а)тювщини разни.





Днес попаднах на туй. Та туй, като го свържеш с туй, се получава… какво? Педя акъл, лакът глава (тоз' израз го изплагиатствах грозно от ГИБ, но се надявам да не се сърди или поне не много :).Септември се оказа много комунистически нещо. То не бяха тържества за бай Тошо, то не бяха сълзливи истории по телевизиите, а сега и това. Демек, Партията (ГЕРБ) ще ни оправи. Ще ни дадат и работа и хляб и всичко. Яяя чакай, ми то туй май беше. Преди 20 години. И нещата не свършиха добре.

Интересно ми е, кога тези лумпени ще разберат, че бизнеса създава работни места, включително и техните.