вторник, 5 април 2011 г.

Казах ли ви, аз?





Такаааа. Като си пееш Пенке ле, кой ли те слуша? Ма то колелото се върти от пармак на пармак. Като обяснявах, че сега започват с цигарите, сетне ще се почне с дебелите и т.н., не вярвахте. Имаше доводи - я не съм ги разбирал ся рабти, оти съм бил пушачин и съм бил зависим. Да, ама не. С дебелите, веке га зафанаха, само въпрос на време е "инициативата" да пристигне и тук. И някак, съвсем между другото, става ясно за какво идва реч - за пари. Бюджета им се бил издънил, яяяя сега да погледнат отде да си вземат. Кои са повече? Ми дебелите. В Америка отдавна се оплакват, че сите са дебели. И оп, правителството се оказва загрижено… Интересно!

В момента, повечето са възмутени. Споменава се, че някои не са виновни и т.н. (да знам, че сам съм си виновен за пушенето, но пък и повечето дебели са си виновни сами). Вероятно, както и при цигарите, след известно време и яко промиване на мозъци, тези поправки ще минат. Ще бъде забит още един пирон в ковчега на свободата - моята свобода, вашата свобода. Третират ни като жаби (ако не знаете - ако пуснете жаба във вряла вода, тя ще изскочи или поне ще се опита, ако обаче я пуснете в хладка вода и бавно започнете да я затопляте, жабата си стои вътре и се сварява жива, без да разбере какво става).

В този ред на мисли, нашето общество отдавна е сварено, та чак прегоряло. На всички им е ясно, защо ситуацията е тежка - безподобна корупция, фаворизиране на едни, за сметка на много други от правителството, подпомагане създаването на монополи и т.н. И въпреки това, тъпаците протестират пред Лукойл. Защо бре? Вместо да идете и да протестирате пред парламента и министерски съвет, се моткате за бензин по левче. Не стига тая простотия, ами се молите тези, които са позволили на Лукойл да ви чука без вазелин, да ви определя цените. Явно цялата тъпа нация страда от "Стокхолмски Синдром".

Така ще е. Докато всички с умиление гледат, как един смешник им обяснява за прекрасния хляб от времето на комунизЪма и за прекрасните салами (и услужливо забравят, че салами нямаше, освен под тезгяха и само за някои, за хляба и цялата хранителна промишленост да не говорим, защото циганите бяха навряни там и хигената е била в пъти по-зле и от сега…). Така ще е, докато чакате някой да ви оправи. И познайте, оправя ви!

 Тези снимки ги качвам, защото също ми харесаха и според мен имат общо със статията. 




 Всеки сам си решава.