четвъртък, 27 януари 2011 г.

Добре е вече...

В последно време (от началото на простотията със СРС-тата), колчем седна да пиша и почван да псувам. И не мога да спра. То да бяха само СРС-тата, с мед да го намажеш. Не би! Боко и антуража му, взеха да се лигавят, да се оправдават и всячески да търсят път навън от ямата с лайна, в която се завряха. Даже осъдиха Мургина (е, на следваща инстанция ще я оправдаят, ама това ще е ехееее...). Междувременно минаха на като на филмов преглед всичките им основни "борби" от отминалата година. То не бяха педофили (с ексклузивната подкрепа на бтв и явно НЕ-екслузивната на адвокат, защото допуснаха тъпа грешка), то не бяха пирати, знакови дела и поредните купища лайна, минаващи за мъдрости на великия вожд.

Но вече е добре. След като преборихме световния тероризъм с мазни турски дюнери, глада с банички с боза (естествено с японска помощ), вече си имаме самурай за премиер. И не какъв да е, ами даймио. И това, вече е добре. Защото, като самурай, в момента в който стъпи в България, ще си направи харакири от срам и цирка ще свърши.

Само дето, се съмнявам. 'Щото е толкова самурай, колкото е ерудиран, колкото е политик, колкото е добър управник... Абе, то се чу к'во е и тоя път май няма да им стигне кенефната хартия.
Published with Blogger-droid v1.6.5

вторник, 4 януари 2011 г.

Изненада - през зимата е студено...



  Накъдето и да се обърна, само простотии тези дни. От телевизията ни съобщават, с особено притеснен изглед, че щяло да бъде студено. Мдааа, обръщам се, поглеждам календара - декември е, зима е, някак си ми се струва нормално да е студено. Виж, ако бяха казали, че през август температурите ще паднат под нулата… След това, съобщиха и че имало много преяли. Малиии, идва апокалипсиса - едните ше пукнат от пръснати шкембета (поради липсващата лекарска помощ - нема паре за клизми вероятно), а други ще се защурат и в паниката от новината, че през зимата е студено, ще умрат от бяла смърт по пейките на парковете. Междувременно, малкото оцелели от  стихиите на сезона и празниците, биват облъчвани с новини за свински грип - върнал се бил, за три месеца имало трима болни и единия взел, че пукнал да му се ненадяваш. Идеален повод да се опитат да пробутат ваксините, с които правителството се набута след миналата "епидемия".  Междувременно, наш'те тиквеници се дигнаха до Бразилия и взеха да пробутват тезата за бъдещо сътрудничество - не виждам как ще стане. Тая Дилма мое да е българка, ама надали е будала - та си мисля, че некои хора пак бъркат учтивия дипломатически отказ с обещание. И така, колелото на медиите се въртеше на пикове и спадове (в настроението - ту ни внушаваха да празнуваме и купуваме, ту ни внушаваха, че сме безмозъчни гьормедици, дето нивгаж нема да я стигнат заветната Европа, докато преяждаме с бахур). Така стъпка по стъпка, ек след ек, се стигна и до днешната тема в сутрешния блок на бтв - защо българите не искат да осиновяват циганчета. Защо ли? Спекулираше се, че сме расисти и не знам какви още. Ма то туй все пак били деца и не били виновни. Да, не са виновни - виновна е държавата. Виновна е, че не взема мерки затова, че се плющят още от 13 годишни и правят деца (то туй май беше незаконно). Виновна е, че всячески поощрява това, да не работят и да правят деца. Получава се така, че всъщност ние сме осиновили целия им етнос. И сега се опитват да ни изкарат виновни, че не искаме да си ги приберем и по къщите - явно е малко да им плащаме за храна, за облекло и за здраве.
И от тая цялата шарения, единственото което остава като вкус в устата е на нещо развалено. Пак ще ни бръснат, все повече и повече и ще ни замаяват с гламави ПР-акции - хляб и зрелища. Само дето хляба почти изчезна от уравнението…




  P.S. Поста е малко странен, защото го писах по малко по време на празниците - беше ми интересно, като как ще се навържат събитията. Изненада - през зимата е студено...